Kini sedang giat menjalankan perniagaan laksam, pelakon Shima Anuar berkata sebelum in hubungannya dengan kakak tidak begitu rapat. Namun sejak menjalankan perniagaan tersebut bersama, hubungan mereka kini semakin utuh.

Menerusi perkongsian di Instagram, Shima berkata ketika di usia kecil dia lebih rapat dengan abangnya dan sering bergaduh dengan kakaknya. Namun apabila sudah meningkat dewasa barulah mereka rapat.

BACA: Shima Anuar Nafi Bertunang

“I dah takde mak masa umur 11 tahun. I ada sorang je kakak. Lain semua abg dan adik lelaki. Dulu I lagi rapat dengan abang. Selalu gaduh dengan kakak sebab I ni nakal. Kakak I dia baik. Haha. Dah tua-tua baru rapat dengan kakak,” tulisnya.

Dalam pada itu, Shima berkata satu ketika dahulu dia tidak begitu pandai memasak dan sentiasa merujuk pada kakaknya. Lebih lucu, pada ketika itu dia tidak reti membezakan antara serai dan lalang.

“So apa-apa semua refer dengan dia. I tak pandai masak pun dulu (suruh pegi ambik serai belakang rumah, aku pegi cabut lalang). Nak masak pun main belasah je. Kalau tak tau apa-apa, mesti akan tanya dia.

“Now kita orang buat @laksambys sama-sama. Dah jadi family business dah. Semua get involved. Semoga sama2 dimurahkan rezeki kita adik beradik. Inshaallah aminnn. (Nanti belikan lagi periuk2 ni ok? Thank you ngah!” tulisnya.