Bukan mudah bergelar selebriti, setiap tindak tanduk dan cara pemakaian pasti akan menjadi perhatian ramai. Jika ada tak kena di mata netizen pasti akan mengundang kecaman.

Baru-baru ini, pelakon kontroversi Sharifah Sakinah sekali lagi dikecam gara-gara melakukan senaman dengan memakai telekung. Menerusi video dikongsikan di Instagram, Sakinah dilihat turut membuat panggilan video bersama tunangnya, Michael Hansen.


BACA: Sharifah Sakinah Tak Serik Belanja Foto Mengundang

Sakinah turut menyertakan kapsyen terima kasih kepada Marsha Milan dengan memaklumkan telekung yang dipakai sangat ringan.

Namun, seperti sudah dijangka perkongsian Sakinah itu menimbulkan rasa kurang senang netizen yang menyifatkan bersenam sambila memakai telekung sangat tidak sesuai. Malah, netizen berkata telekung adalah pakaian untuk solat dan perlu dijaga dengan sebaiknya.


Tidak kurang juga, ada yang mendakwa Sakinah seolah sengaja bertindak sedemikian untuk dikecam oleh netizen. Ujar, netizen sebagai orang Islam dia sepatutnya menunjukkan contoh yang baik kepada tunangnya.