fbpx

Sharifah Sakinah Belum Sedia Untuk Timang Anak

Biasalah jika sudah berkahwin, pasti akan ada yang bertanya bila pula mahu menimang cahaya mata bukan? Sama terjadi kepada pasangan Sharifah Sakinah dan suaminya yang usia perkahwinan kini sudah enam bulan. Masih dalam fasa berbulan madu sebenarnya.

Bercakap kepada portal Murai, Sharifah Sakinah menjelaskan yang beliau belum bersedia untuk menimang anak dan ingin fokus terhadap kerjayanya terlebih dahulu ketika ini.

BACA: Peminat Pertikai Kemenangan Sharifah Sakinah Di Anugerah Lawak Warna 2015

“Saya faham, mungkin ada yang salah faham dengan apa yang saya kongsikan. Rezeki dikurniakan anak ini, kita tak boleh dirancang, kalau sudah ditakdirkan saya terima dengan hati yang terbuka”

“Antara faktor saya belum bersedia ialah saya ingin meneruskan pengajian dan ingin belajar kursus kecerdasan di luar negara iaitu New York. Saya dijangka akan bertolak ke negara barat itu pada tahun hadapan sekitar bulan Mac selama 6 bulan,” jelas Sharifah Sakinah.

Pelakon ini juga menjelaskan yang beliau tidak akan keseorangan ketika berada di New York nanti apabila suaminya akan menemani selama sebulan sebelum bergilir dengan ahli keluarga lain untuk membantu dirinya fokus dalam kursus yang dijalani. (rtky/m)