“Seram Tengok Baju Stacy, Dah Macam Telanjang”
Nampaknya acara Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32 masih lagi menjadi bualan ramai. Paling menjadi perhatian adalah persembahan Stacy dan De Fam mempersembahkan medley Panas, Khayal, Medley Mi Gente & Baby Boy dengan tarian mereka yang lincah.
Namun, ramai yang kurang senang dengan pakaian Stacy yang agak seksi kerana mengenakan pakaian warna kulit disifatkan seperti telanjang. Malah, ramai yang meluahkan rasa malu melihat pakaian penyanyi itu yang tidak sesuai dipertontonkan kepada umum.
BACA: Stacy, Akim Ahmad Dedah Wajah Anak
Dalam pada itu, ada netizen mengatakan supaya artis lain mengikut contoh Datuk Seri Nurhaliza yang menjaga pemakaian dan tetap tampil sopan walaupun menari di atas pentas.
Sedar dengan kecaman tersebut, menerusi Instagram, Stacy memohon netizen tidak melibatkan suaminya dalam perkara itu dan apa yang berlaku adalah sesuatu yang tidak dijangka.
“Semua orang pasti ada hari-hari yang tidak dijangka dan tidak diinginkan berlaku kan? Tadi benda tu jadi pada saya. Kain seluarnya tebal dan longgar dan warnanya pula kuning tapi tak sangka pula bila perform atas stage dengan lighting, pergerakan dan macam-macam benda jadi lain.
“Nak komen tu janganlah ada yang melampau sangat. Saya ada suami dan keluarga juga tapi tu lah nasib menjadi manusia bekerja dalam line begini memang risiko kan.
Menurut Stacy lagi, dia pernah terfikir untuk meninggalkan dunia seni namun masa tidak mengizinkan. Stacy turut meluahkan rasa kesal dengan sikap netizen yang hanya tahu mencari kesalahan artis sahaja.
Bukan mudah bergelar selebriti, ada saja serba tak kena di mata netizen. Apa pun diharap selepas ini Stacy lebih berhati-hati dalam soal pemilihan pakaian bimbang ianya mengundang kecaman.
Org seni. Bkn ustazah pun. X bermakna aku sokong. Dia pun tahu dan ada perancangan utk bersara dari arena seni. Korang nk bg dia mkn ke kalo dia dh pencen. Akim tu org kmpung. Mesti ada bekalan agama parents dia didik. Kita doakan mereka yg baik2.
Kita pun bkn perfect maa. Tapi aku nk bg tau je aku pun terkejut tgk bulu hitam tu. Kihkih. Anyway stacy mmg good dancer.
Komen tu berdekah aku baca.
Biasa jer pakaian nya..bkn bogel atau tayang tetek sambil pakai tudong..ramai betina melayu tulen..islam sejak dlm perot mak nya pon..tak sempat bukak tudong dok kena jolok burik dlm tumblr..kahwin tidak tapi dah telanjang dgn pakwe mcm laki bini..ko ghaser betina melayu tulen tu elok dr stacy atau stacy lagi elok..dah la betina2 sial tu semua tak pernah mohon maaf pon dgn video2 lucah bertudong mereka pon..bangang tak abis natangzen.
Melayu tulen lagi terok
Pada saya apa yg Stacy dan De Fame pakai taklah menyeramkan malah sblm inipun ada yg pakai lebih teruk lgi…Utk yg melihat cari angle seni yg indah bkn melihat dari angle mencari silap..I am Wargamas tapi pda saya menari mmg mcm tu kalau dah pakai purdah nak menari mcm mna kan dan jgn sama kan Stacy atay De Famme dengan DSCT sb dia jenis lain dan setiap lgu dia tiada Tarian sebegitu…Anjakan Paradigma Minda kena seiring dengan Taraf Kota Kosmopolitan.
Anak dah dua xkan xleh pikir kot… Mentang la dosa laki dayus tanggung
Kot ye pun baru masuk islam kot. Nama islam dah. Ada akal bole fikir senonoh ke x. Berkat ke duit masuk pakai baju seksa macam tu. Shame on u. Buat malu islam. Kalau aku jadi mak mertua dia aku campak dia masuk perigi x kua2. Buat malu je orang kampung dok ngata. Daripada datang fitnah. Baik duk umah masak. Serius la stacy.ko tu da masuk islam. Da kawin ada anak. Behave la sis. Nama macam bogel kot. Buat dosa orang yang tengok ko x pakai baju. Buat rosak anak bangsa!!! Ko islam!!!! Jijik la pakai baju macam ulat sampah!! X yah nari la bukan hebat mana. Takat tu step. Ketootttt x sedar [email protected]*@*@*$*@
Tegur baik2 lah sis. Mcm la ko x prnh buat silap
Awak pun apa kurangnya. Tegur pasal Islam tapi gaya bahasa tak cerminkan ajaran Islam langsung. Serius la malu baca komen awak ni
Da tu sebelum ni tegur baik2 sama juga x makan saman. Kang da kene tsunami ke bala orang lain yang kene jugak. Ni semua punca orang banyak buat maksiat. Bogel pun maksiat gak. Xpikir ke. Dia bawa nama islam tapi pakaian macam setan!
netizen mcm tu lah pandai nyebpk. kalau anak beranak sendiri adeke dia punya tegur mcm tu, entah2 tegur pun tidak
Tegur la. Abis nak tunggu kiamat langit merah baru nak tegur?? Jihad la. Kalau x jadi menakut macam katak!
Eh toyol tanda kiamat langit merah? Kelakar la. Cara tulis macam tak habis belajar agama
Suami dia pun redha isteri berpakaian cam tu…
Apa pun…
cuma nk kata, pakaian stacy mlm tu memg hodoh…
x gamak tengok sampai abis…
Tutup tv.. tidor