Selepas akaun Instagram anak sulung pasangan Scha al-Yahya dan Awal Ashaari mendapat satu sambutan hangat dari para peminat sehingga berjaya mengumpul lebih 280,000 pengikut sehingga hari ini, pasangan itu membuka pula akaun Facebook khas untuk anak mereka.

Tindakan pasangan itu mendapat kritikan ramai selepas mendakwa Scha al-Yahya dan suaminya sengaja membuka kedua dua akaun tersebut untuk mencari publisiti selain ada mulut jahat berkata pasangan ini cuba mengekploitasi Lara Alana.


“Macam mana boleh timbul saya dan Awal cuba cari publisiti dan mengeksploitasi Lara sedangkan pengikut kami lebih ramai? Untuk pengetahuan semua, Instagram dan Facebook Lara adalah jurnal untuk kami berkongsi perkembangan anak kami dengan peminat”

BACA: Scha al-Yahya Mengaku Awal Ashaari Lebih Pandai Urus & Jaga Anak

Scha al-Yahya berkata demikian kepada Harian Metro selepas diminta mengulas tentang dakwaan tersebut dan menambah yang mereka bukan satu satunya pasangan selebriti yang membuka akaun sosial untuk anak mereka.

“Ramai juga selebriti buka akaun laman sosial untuk anak mereka, bahkan yang bukan artis lebih ramai berbuat sedemikian. Bagi saya, apa yang kami buat tidak salah selagi gambar yang dikongsi benda elok dan bagus. Jadi kenapa pula ia perlu dipertikai dan jadi isu?”


Pelakon juga pengacara tersebut turut meluahkan rasa sedih dengan segelintir pihak yang dengki dan sering memandang negatif terhadap apa pun berkaitan Lara Alana.

“Yang suka mengutuk, biarlah mereka dengan dunia mereka. Yang penting saya dan Awal gembira dengan kurniaan Allah terhadap kami. Benda sebegini tak perlu dilayan. Lagipun, ramai sayang Lara dan selalu mendoakan kami,” tambahnya lagi. (rtky/m)