“Saya Tiada Masalah Berpoligami Jika Betul Caranya” – Shuhada
Isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada berkata dia tiada masalah untuk bermadu jika suaminya itu bersukap jujur untuk berpoligami.
Memetik BH Online, Shuhada berkata dia tidak menolak jika Hafidz mampu menjalankan tanggungjawab sebagai ketua keluarga dengan baik.
BACA: Shuhada Dakwa Hafidz Roshdi Dua Kali Lafaz Talak
“Bagi saya, sekiranya seseorang suami mahu berkahwin lain, sebaik-baiknya ikut sunnah Rasulullah. Contohnya, berkomunikasi dengan baik, tidak melakukan perkara dilarang atau boleh mendatangkan dosa.
“Jadi, saya tiada masalah berpoligami jika caranya betul. Untuk pengetahuan, saya tidak pernah bertemu orang ketiga untuk melakukan provokasi seperti tarik rambut atau maki hamun.
“Sebaliknya, saya lebih cenderung memikirkan kenapa orang ketiga mahu berkahwin dengan suami saya. Sedangkan, saya rasa ditipu, selama ini,” katanya.
Dalam pada itu, ditanya sama ada boleh memaafkan orang ketiga, Shuhada berkata dirinya manusia biasa dan apa yang diperjuangkannya kini adalah maruah diri serta anak-anak.
“Maaf atau tidak, saya hanya manusia biasa. Apapun, saya akan cuba yang terbaik. Kalau berdendam sekalipun, saya bimbang tidak dapat meneruskan kehidupan pada masa depan.
“Apa yang saya harapkan ialah doa baik-baik. Mengenai Hafidz, saya tidak menyimpan apa-apa dendam. Bukan soal siapa menang atau kalah, apa yang saya perjuangkan adalah maruah diri dan anak-anak,” katanya.
- SUMBER
- BH Online
Eh, mampu ke nak berpoligami…?
Tengok betapa jahatnya betina ni! Meneguk di air keruh dalam usaha untuk dapat perhatian dan simpati umum. Antara lain, sebab dia jadi GIAN. Satu ini aje dia ada, iaitu bekas isteri pelakon. Jadi, cuba perah sampai kering.
Biarlah ada maruah sikit.
Kalau tak malu dengan manusia, malu dengan beruk dalam hutan tu.
50 tumbok
50 sayang
50 betina sundal sondol goblok
50 bekas isteri
Ser Bak yah ko ni bodo ke selama ni diam jer die Masa Hafidz roshdi famous mmg lah die melolong sekarang sebab suami die gatal betina lain benda logic ko buat Tak logic memalukan islam melayu jer Hafidz roshdi dah cina India pun Tak cam tue memalukan agama bangsa Dan negara kalau gatal dah salah dah pukul bini keluar anak sepuluh buat kau kaya tue bini kau Syuhada kahwin jer baru biar die dengan betina kuda ko tgk die miskin kedana cam dulu ko Mula jumpa lelaki jalang sesuai untuk perempuan jalang
Tu lah silap nya Syuhada buat masa ada masalah mcm ni kalau suami nak kawin lain.. minta nasihat dan pandangan dari artis yg berpoligami ramai je yg boleh tolong.. so nasihat yg dia org bagi pun dari pengalaman sendiri.. tapi ko minta dgn si sara tu dia bagi lah dari pengalaman dia.. so dia akan cuba ko ikut buat mcm dia dan ko pun buat dgn buka aib kelaurga ko dan raih simpati tapi netizen ni pilih kasih. Faham² je lah
Lain kali nak nasihat dgr dari org yg benar kalau silap org… org yg bagi nasihat tu boleh jadi batu api