Isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada berkata dia tiada masalah untuk bermadu jika suaminya itu bersukap jujur untuk berpoligami.

Memetik BH Online, Shuhada berkata dia tidak menolak jika Hafidz mampu menjalankan tanggungjawab sebagai ketua keluarga dengan baik.


BACA: Shuhada Dakwa Hafidz Roshdi Dua Kali Lafaz Talak

“Bagi saya, sekiranya seseorang suami mahu berkahwin lain, sebaik-baiknya ikut sunnah Rasulullah. Contohnya, berkomunikasi dengan baik, tidak melakukan perkara dilarang atau boleh mendatangkan dosa.

“Jadi, saya tiada masalah berpoligami jika caranya betul. Untuk pengetahuan, saya tidak pernah bertemu orang ketiga untuk melakukan provokasi seperti tarik rambut atau maki hamun.

“Sebaliknya, saya lebih cenderung memikirkan kenapa orang ketiga mahu berkahwin dengan suami saya. Sedangkan, saya rasa ditipu, selama ini,” katanya.


Dalam pada itu, ditanya sama ada boleh memaafkan orang ketiga, Shuhada berkata dirinya manusia biasa dan apa yang diperjuangkannya kini adalah maruah diri serta anak-anak.

“Maaf atau tidak, saya hanya manusia biasa. Apapun, saya akan cuba yang terbaik. Kalau berdendam sekalipun, saya bimbang tidak dapat meneruskan kehidupan pada masa depan.

“Apa yang saya harapkan ialah doa baik-baik. Mengenai Hafidz, saya tidak menyimpan apa-apa dendam. Bukan soal siapa menang atau kalah, apa yang saya perjuangkan adalah maruah diri dan anak-anak,” katanya.