fbpx

Hari ini hangat diperkatakan apabila selebriti popular, Noor Neelofa, suami, PU Riz dan 20 angota keluarganya dikenakan kompuan sebanyak RM60,000 kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Menerima dengan hati terbuka dengan kompaun dikenakan, Neelofa berkata dia akan menjadikannya sebagai pengajaran gar tidak menyalahguna kebenaran merentas negeri atas urusan peribadi dan menitikberatkan SOP.

BACA: Keluarga Neelofa Didenda RM60,000 Kerana Langgar SOP

“Saya sudah dimaklumkan tentang kompaun yang dikenakan terhadap saya dan Haris. Saya terima dengan hati terbuka dan jadikan kompaun ini sebagai satu pengajaran untuk menggunakan kebenaran rentas negeri atas tujuan yang telah dipersetujui oleh pihak berkuasa.

“Ia juga sebagai peringatan buat saya dan semua yang terlibat pada majlis kahwin saya untuk sentiasa menitikberatkan soal kepentingan SOP,” tulisnya.

Dalam pada itu, Neelofa sekali lagi memohon maaf serta turut mengucapkan terima kasih kepada pihak yang memberi kerjasama yang baik dalam menguruskan kes tersebut.

Untuk rekod, Neelofa dikenakan kompaun sebanyak RM20,000, manakala Riz sebanyak RM10,000 dan 20 ahli keluarganya dikenakan kompaun sebanyak RM1,500 seorang kerana gagal memastikan penjarakan fizikal.