Baru-baru ini, kecoh apabila netizen mula mengaitkan Bonda Rozita Ibrahim dalam isu rumah tangga anaknya iaitu Datuk Seri Aliff Syukri dan Datin Seri Nur Shahida. Malah, netizen spekulasi nasihat yang dimuat naik seolah-olah ditujukan kepada menantunya.

Bagaimanapun, Bonda Rozita menjelaskan bahawa hubungan dengan anak menantunya masih baik sehingga hari ini serta meluahkan rasa kesal apabila ada pihak yang cuba melaga-lagakan hubungan mereka.


BACA: “Jangan Berharap Kesetiaan Dari Orang Yang Tak Setia”

Dalam pada itu, Bonda Rozita turut merasa pelik mengapa tindakannya ‘unfollow’ akaun Instagram Shahida baru-baru ini menjadi satu isu yang hangat sehingga diperkatakan orang ramai.

Bonda Rozita turut menegaskan bahawa Shahida tetap anak menantunya sehingga ke akhir hayat dan ibu kepada cucunya. Ujarnya, tidak bermakna jika ‘unfollow’ bermaksud bergaduh. Katanya lagi, dia sudah malas dan tidak mahu melihat anak-anaknya di media sosial.


Rumah tangga pasangan itu dikatakan berantakan apabila kedua-duanya dikatakan saling tidak mengikuti akaun Instagram masing-masing, sejak bulan lalu. Tidak lama kemudian, ibu Aliff iaitu Bonda Rozita Ibrahim pula dikatakan turut ‘unfollow’ menantunya di IG juga.