Berita pengarah terkenal, Michael Ang yang baru sahaja memeluk agama Islam rata-rata dipuji ramai. Pun begitu ada juga individu yang mempersoalkan amal ibadah Micheal yang tidak dipaparkan ke media sosial.

BACA: “Neelofa Pernah Cuba Islamkan Saya Masa Di Rome”


Bagi mereka yang mengikuti akaun Instagram pengarah itu pasti tahu Michael kini banyak membuat review produk-produk tempatan secara percuma di akaunnya. Ramai memuji tindakan Michael menolong usahawan dalam perniagaan.

Namun menerusi sebuah video, ada pula individu yang lantang bertanyakan mengapa Michael sering memuat naik rakaman review di bulan Ramadhan tetapi tidak amal ibadah seperti terawih dan lain-lain.

Tidak terus melatah, Michael menjawab pertanyaan individu terbabit. Jelas Michael, amal ibadah seseorang itu tidak perlulah ditunjukkan ke media sosial dan keimanannya adalah urusannya dengan Allah.


Dalam masa sama, Michael juga sempat menasihati individu terbabit agar tidak meninggi diri dengan ilmu agama yang ada kerana keimanan seseorang hambanya hanya dinilai oleh Allah s.w.t sahaja.

Rata-rata peminat juga bersetuju dengan pendapat Michael. Ada juga berpendapat sebagai saudara baru, Michael perlu diberi masa dan tidak digasak agar agama Islam tidak dipandang hina. (rtky/w)