fbpx

“Saya Memang Nak Dia Bertudung, Istiqamah Sama-Sama Dengan Saya”

Perubahan pengacara dan pelawak Nabil Ahmad yang memilih untuk berhijrah ke arah kebaikan dan mendekatkan diri dengan agama di sambut baik oleh ramai pihak.

Malah, isterinya Zira Ayub juga sudah pun berhijab. Ditanya mengenai perubahan isterinya, Nabil berkata dia menghadapkan yang terbaik dan berdoa semoga Zira akan kekal istiqamah.

BACA: “Jujur Saya Cakap, Sebelum Ini Saya Gagal Jadi Suami Terbaik”

“Zira berubah sebelum saya sertai tabligh lagi. Saya sebeanarnya malas nak komen pasal isu ini sebab sebelum ini dia dah ‘on-off’ pakai tudung dah dua tiga kali.

“Tapi saya perasan, dia ‘on-off’ pakai tudung bila saya kena temubual, dia buka tudung. Saya memang nak dia bertudung, nak dia istiqamah sama-sama dengan saya,” katanya.

Dalam pada itu, Nabil berkata kehidupan rumah tangganya kini lebih tenang selepas mereka sekeluarga cuba berubah ke arah yang lebih baik.

“Saya dulu suka marah-marah, bila ada benda tak kena. Asyik nak marah sahaja. Suami isteri biasa bergaduh, normal untuk orang yang dah kahwin.

“Betul, bila kita dah ada agama ini dan Dia sudah bagi hidahayah, Alhamdulillah saya bersyukur. Harap sangat saya boleh kekal istiqamah juga,” katanya.