Setelah pelbagai spekulasi timbul selepas dakwaan berlaku curang terhadap isteri yang sedang hamil, Ammar Alfian tampil mempertahankan diri. Menurut Ammar, beliau memilih untuk berdiam kerana semua itu sekadar fitnah.

BACA: Isteri Dedah Ammar Alfian Curang Ketika Hamil 6 Bulan?


Selain itu, Ammar memberitahu isterinya, Nelissa Nezam turut mengakui kesilapannya kerana memuat naik kenyataan di Instagramnya. Malah Ammar juga telah memaafkan isterinya dan orang luar yang menfitnah.

“Saya memilih untuk berdiam diri kerana anda tidak layak mengetahui kebenaran yang anda tidak akan pernah tahu. Untuk pengetahuan, isteri saya sudah memohon maaf atas setiap kenyataan yang dikeluarkan”

Dalam pada itu, Ammar menerusi Instastory turut memberi amaran kepada rakan-rakannya yang telah disekat kerana bertindak mendengar cerita disebelah pihak dan menentangnya dalam kontroversi ini.

“Anda memilih untuk percaya kenyataan sebelah pihak sahaja. Kepada rakan mahupun mereka yang berpura-pura, jika anda disekat atau saya tidak mengikuti anda, ia bermaksud saya tahu anda berdiri untuk menentang saya,” tulisnya. (rtky/w)