Umum mengetahui, kemelut rumah tangga pasangan selebriti Syamsul Yusof dan Puteri Sarah masih tiada kesudahan lagi apabila pengarah itu memfailkan permohonan nusyuz baru-baru ini.

Bagaimanapun, Puteri Sarah mengatakan dia tidak takut dengan permohonan dibuat Syamsul, malah ibu mentuanya, Datin Patimah Ismail memberikan kata-kata semangat buat menantunya itu.


BACA: “Ayuh Puteri Sarah Kita Ada Bukti, Ini Semua Hasutan Orang Ketiga” – Ibu Syamsul

Bagaimanapun, ada netizen yang mengkritik Datin Patimah sebagai seorang ibu ‘derhaka’ kerana sanggup melihat anaknya teraniaya.

Difahamkan, individu itu meninggalkan komen pada perkongsian mengenai sokongan Datin Patimah buat menantunya.


Tidak hanya berdiam diri, Datin Patimah membidas komen individu itu dengan mengatakan dirinya bukan ibu yang baik jika menyokong anak melakukan kesalahan serta menganiaya isteri mereka.

“Kalau awak jadi ibu, nak ke tengok anak awak sesat ke neraka? Saya bukan seorang ibu yang baik kalau menyokong anak buat salah dan aniaya isteri yang melahirkan cucu-cucu saya? Mungkin awak bapa kepada penyondol yang tak pernah bagi nasihat yang baik!,” tulisnya.

Terdahulu, Syamsul mendakwa isteri pertamanya itu curang terhadapnya apabila mempunyai hubungan dengan bekas teman lelaki yang berstatus suami orang.