fbpx

“Saya Belajar Jadi Baik, Pasti Masih Ada Yang Mengata”

Sebut saja nama Aliff Aziz, sebelum ini pelakon dan penyanyi sememangnya tidak pernah lekang dengan cerita kontroversi sehingga menjejaskan kerjaya dan rumah tangganya.

Enggan membiarkan kontroversi berlaku dalam terus memberi tekanan, Aliff melihat ujian dihadapinya itu dari sudut positif dan percaya tiada manusia sempurna.

BACA: Dapat Hidayah Masa ‘Scroll’ Instagram, Aliff Aziz Sertai Tabligh

“Tiada manusia sempurna. Jika rasa berada di landasan menjadi insan sempurna, itu mustahil. Saya cari hikmah, pasti ada orang yang mendoakan baik-baik buat saya.

“Saya percaya sejahat manapun, apabila saya belajar menjadi baik, pasti ada yang masih mengata. Yang penting Allah tahu siapa kita,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff berkata kekhilafan dilakuan bukan hanya memakan diri malah keluarganya tidak berdosa turut terkena tempias kecaman.

“Dalam bidang hiburan, kita memang dipantau netizen walaupun bukan semua netizen bersikap sebegitu. Dan, saya rasa paling teruk apabila keluarga turut dikecam. Kita tidak boleh memuaskan semua orang. Yang penting, saya, keluarga dan Allah tahu niat kita,” katanya.

Kata Aliff lagi, dia kini mengambil pendekatan lebih matang setiap kali berdepan sikap negatif netizen dalam media sosial.