Meskipun sedang sarat hamil tujuh bulan, namun itu tidak menghalang penyanyi Ernie Zakri untuk turun padang membantu mangsa-mangsa banjir.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Ernie memuat naik videonya menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir di beberapa lokasi di Shah Alam bersama suaminya, Syamel.


BACA: Hamil 7 Bulan, Ernie Zakri Masih Mampu Nyanyi Nada Tinggi

“Terima kasih izinkan saya ikut kam, shurami (suami)! Pengalaman naik lori. Sampai bayi dalam perut bergerak-gerak gembira.

“Syukur Allah SWT permudahkan urusan kami semalam. Semoga ada kesempatan lagi untuk turut sama membantu. Amin,” katanya.


Sementara itu, menerusi satu perkongsian berbeza, Ernie meluahkan rasa sayu melihat situasi banjir melanda di beberapa kawasan Lembah Klang serta bersyukur ramai yang turun padang menghulurkan bantuan.

“Assalamualaikum semua. Sayu sangat bila baca berita tentang kejadian banjir. Saya tahu ramai sangat rakyat Malaysia yang turun padang membantu. Syukur alhamdulillah.

“Walaupun kita rasa duduk di rumah sahaja tidak membantu, tapi bila kita kongsikan apa-apa info tentang banjir (mangsa), itu sudah besar pahalanya,” katanya.