fbpx

Sambut Hari Jadi Anak, Amyra Rosli Dikecam Membazir Makanan

Baru-baru ini, pelakon Amyra Rosli dilihat ada memuat naik foto sambutan hari lahir anak keduanya, Ayra Aryssa yang kini berusia setahun.

Namun, foto yang dimuat naik oleh pelakon itu menimbulkan rasa kurang senang netizen yang mendakwa Amyra membazir makanan apabila kek hari jadi anaknya dirosakkan dan dilumurkan ke pakaian.

BACA: Genap Usia 29 Tahun, Suami Doa Amyra Rosli Jadi Wanita Solehah

Netizen turut mempersoalkan mengapa makanan diperlakukan sebegitu sedangkan ramai mereka diluar sana yang teringin nak makan kek tetapi tidak berkemampuan. Namun, ada yang mempertahankan pelakon itu dengan mengatakan kek tersebut dibuat untuk dihancurkan, bukan untuk dimakan.

Tidak membalas segala kecaman dilemparkan netizen, bagaimanapun pembuat kek tersebut iaitu madaboutcake tampil menjelaskan hal sebenar.

Menurut mereka, kek yang dirosakkan itu hanyalah kek display yang digunakan untuk tujuan bergambar. Ia diperbuat daripada suku sahaja bahagian kek dan selebihnya adalah krim.

Bagaimanapun, mereka memohon maaf seandainya perkara itu menimbulkan rasa kurang senang orang ramai yang menganggap berlaku pembaziran makanan.