Umum mengetahui, aset milik usahawan kosmetik, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman di Kota Damansara dilelong hari ini.

Menerusi satu sesi Live pagi tadi, Sajat berkata dia tidak kisah asetnya akan dilelong kerana apa yang penting dia kini mahu meneruskan kehidupan barunya di Australia


BACA: Aset Sajjad Dilelong Esok, Orang Ramai Boleh Datang Beli

“Saya tak ada di sana, saya tak hadir ketika perbicaraan dan saya dianggap kalah. Saya akui hal itu. Sebagai manusia pokok pangkalnya apa yang kita ada kita akan tinggalkan nanti.

“Syukur saya dapat melihat semua ini ketika saya masih hidup cuma saya tidak menetap di sana. Bagi saya, saya dah mati di Malaysia. Tak perlu fikirkan apa yang berlak di sana,” katanya.

Kata Sajat lagi, dia tidak bersedih dengan keputusan tersebut. Ujarnya lagi, apa yang membuatkan dia menangis apabila rindukan kedua anak angkatnya.


“Nak lelong, lelonglah. Saya tak hairan pun. Apa kita ada nanti pun kita akan tinggalkan. Saya bersyukur apa yang berlaku.

“Tak payah nak sedih-sedih benda dah jadi dah. Kami tak teriak pun, ampa pula yang lebih-lebih nak teriak bagai. Bukan duit ampa, duit kami yang kena lelong tu.

“Kami teriak sebab kami rindu suasana Malaysia dan rindu anak-anak. Saya tak perlu bersedih. Saya dah jadi penduduk tetap di sini, kenapa nak sedih eh?” katanya.