Meskipun pelbagai kecaman dilemparkan terhadapnya, namun menerusi perkongsian di Instagram usahawan kosmetik Nur Sajat dilihat tenang menjalani kehidupannya Malah, produk dan perniagaannya rancak berjalan seperti biasa.

Menerusi entri terbaru, Sajat mendedahkan kejayaannya dalam bidang perniagaan adalah berpunca daripada hati yang bersih serta saling menghormati sesama insan. Sajat berkata, segala kritikan yang dilepmarkan secara tidak langsung memberi kekuatan untuk terus memajukan diri.


BACA: “Saya Tak Sokong Sajat, Jangan Buat Main Bab Agama”

“Ramai yang mengutuk, ramai yang hina, tetapi saya berdiam tidak layan apa mereka lemparkan kata-kata kesat pada saya.

“Saya tidak pernah terfikir hendak mengeluarkan kata kesat pada sesiapa pun. Sebab saya tidak ada masa untuk mengumpat pasal hal orang lain.


“Saya tidak pernah hendak pandang serong pada orang lain atau cemburu pada kejayaan orang lain,” tulisnya.

Sajat turut mempersoalkan mengapa perlu mengutuk dan mencaci dirinya, bukankah setiap kejayaan yang dikongsikan patut dijadikan inspirasi untuk memajukan diri masing-masing. Kata Sajat lagi, siapa kita untuk menghukum seseorang dan membuat kerja Tuhan.

“Kenapa perlu kutuk, caci, sakit hati,mengata sana sini?? Patutnya jadikan inspirasi untuk diri masing-masing.

“Bukan hina sampai buat orang sakit hati, rahsia kerjayaan seseorang itu, hati kena bersih. Jangan pandang orang itu melalui luaran sahaja kita tak tahu dia macam mana. Saya bukan kata pada diri saya tapi saya berkata secara umum.

“Bukan lebih baik kita ambil yang positif pada seseorang itu. Kenapa kita nak menghukum orang sampai awak rasa awak hendak membuat kerja tuhan?,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, Sajat berkata kepada mereka yang suka menghina orang lain tidak akan maju ke hadapan jika sikap berterusan sebegitu. Katanya lagi, rahsia kejayaannya adalah dia sentiasa memandang setiap sudut secara positif.

“Jika anda masih terus suka menghina hina orang,mengata orang atau suka provokasi pada Individu..percaya, awak tak kan maju kehadapan jika masih berterusan begini..

“Rahsia kejayaan saya…padang setiap benda dari sudut positive..jaga mulut untuk berkata kata..sebab mulut yang berkata itu,adalah menilaikan diri seseorang itu,” katanya.