Selepas 15 tahun tidak muncul di mana mana pentas persembahan mahu pun lagu baru, Amelina nampaknya tidak mahu mengalah dengan harga pasaran semasa kepada penyanyi penyanyi yang lebih junior. Ada khabar mengatakan bayaran beliau kini mencecah puluhan ribu ringgit.

BACA: Amelina Akui Buat Tiga Kali Solat Istikharah Sebelum Kembali Menyanyi


Syarikat pengurusan Wake The Baby milik Ajai, tempat di mana Amelina bakal bernaung selepas ini tampil memberikan jawapan terhadap dakwaan bayaran mahal yang dikenakan penyanyi dangdut itu untuk kembali beraksi di atas pentas.

“Kami ada menerima beberapa permintaan daripada penganjur persembahan di Singapura untuk acara korporat, namun kami masih belum mengesahkannya lagi”

“Dari harga yang kami beri tidaklah terlalu mahal kerana kalau dulu harga dia RM7,000. Sekarang kadarnya dalam dua kali ganda bersesuaian dengan suasana ketika ini. Takkanlah nak ikut harga lama juga. Harga tersebut masih boleh dibincangkan lagi,” ujar pengurus artis syarikat itu.

Namun jelasnya lagi, Amelina masih belum menerima tempahan persembahan dari dalam Malaysia sendiri dan jika ada pun, beliau tidak akan menerimanya kerana masih belum bersedia.


“Insya-Allah selepas lagu baru dia siap barulah kami akan terima tawaran persembahan korporat,” tambahnya yang turut berkata syarikat sudah ada perancangan tersendiri untuk kembali menaikkan nama Amelina dalam dunia hiburan. (rtky/m)