Hubungan cinta dengan jejaka dikenali Mr Doktor sudah pun terlerai, pelakon jelita Sophia Albarakbah berkata dia belum bersedia untuk membuka pintu hatinya.

Memetik BH Online, Sophia berkata buat masa ini soal kekasih dan jodoh bukan perkara yang mahu difikirkan sebaliknya mahu memberi fokus pada diri sendiri serta kerjaya.


BACA: Sophia Albarakbah Dah Putus Dengan Mr Doktor

“Fokus saya adalah 100 peratus untuk diri sendiri dan bekerja. Soal perhubungan, saya belum sedia memulakan apa-apa, bukan dalam fasa mengenali sesiapa pun.

“Bukan (patah hati), banyak perkara peribadi berlaku. Buat masa ini, saya belum sedia kembali menjalin hubungan (bercinta) dengan sesiapa… Hanya 100 peratus bekerja,” katanya.

Ditanya ada jejaka yang cuba mendekatinya selepas putus cinta, Sophia tidak menafikan perkara itu namun dia masih dalam fasa hatinya perlu dirawat.


“Sudah tentu ramai (cuba mendekati), tapi minta maaf, saya masih belum sedia menjalin hubungan. Patah hati bukan perkara menyeronokkan. Jadi, saya tidak mahu melaluinya lagi… Ia sangat sukar,” katanya.