fbpx

“Ramadhan Sebulan Je, Hormatlah Sikit”

Model dan pelakon, Alicia Amin sememangnya terkenal dengan imej seksi namun tindakannya memuat naik gambar separuh bogel pada bulan Ramadhan yang mulia ini mula mencetuskan kemarahan netizen.

BACA: Netizen Tanya Alicia Amin Memang Tak Suka Pakai Bra Ke?

Menerusi Instagram, Alicia telah berkongsi sekeping gambar ketika berkunjung ke Kota Kinabalu. Namun apa yang menjadi bualan, tindakan Alicia memuat naik gambar yang hanya menggunakan tuala mandi menutup bahagian intimnya.

Ini bukanlah kali pertama Alicia bergaya seksi di media sosial namun netizen mengharapkan di bulan Ramadhan yang mulia ini, model itu lebih memahami sensitiviti sebagai umat Islam dan menghormati bulan puasa.

Rata-rata ramai memenuhi ruangan komen dengan mengecam tindakan Alicia itu yang tidak menghormati bulan puasa. Malah ada juga mendakwa sikap Alicia itu memaparkan beliau seorang yang tidak solat.

Apapun alasan Alicia kali ini tetapi tidakkah lebih baik menghormati bulan Ramadhan yang hanya datang sekali setiap tahun. Mungkin boleh simpan dulu gambar-gambar seumpama itu di bulan lain? (rtky/w)