Kami baru baru ini ada membaca laporan akhbar yang mengatakan yang Malaysia diramal bakal mengalami cuaca musim kering berterusan sehingga September ini berikutan perubahan permulaan Monsun Barat Daya.

Bermaksud, kita semua akan berpuasa dalam suasana panas dan kering, oh dugaan.


Musim kering sebegini memang akan memberikan kesan kepada sistem penghidratan badan kita lebih lebih lagi jika berpuasa seharian dan anda mungkin tertanya tanya apakah solusi untuk salah satu masalah utama ketika berpuasa — mulut kering dan nafas tidak segar.

Berkumur dengan mouth wash selepas bersahur dan bermula tempoh berpuasa salah satu cara untuk mengekalkan kesegaran mulut. Namun tahukah anda kebanyakkan mouth wash yang berada di pasaran mengandungi alkohol yang juga merupakan bahan sensitif untuk kita semua.

Lisa 1

Namun jangan risau, Oral-B baru baru ini telah memperkenalkan produk baru iaitu Pro-Health Multi-Protection Rinse yang bebas alkohol dan direka khas untuk melindungi mulut anda daripada bakteria selama 12 jam dan mengekalkan kesegaran sehingga waktu berbuka puasa.


Dengan menggunakan Pro-Health multi-protection rinse anda sebenarnya tidak perlu risau mulut anda akan rasa terbakar (burning sensation) apabila menggunakannya kerana ianya bebas alkohol! Tiada alasan lagi untuk anda mempunyai nafas berbau sepanjang berpuasa.

Tapi jangan dilupakan juga rutin asas penjagaan mulut iaitu menggosok gigi sebelum gunakan mouth wash. Juga minum air masak sebanyak mungkin ketika bersahur untuk mengekalkan hidrasi badan juga mulut anda sepanjang hari.

Kombinasi dengan Oral-B Pro-Health Multi-Protection Rinse pastinya membuatkan anda selesa untuk bercakap dan menjalani ibadah puasa sepanjang hari.

Product Launch