Umum mengetahui minggu lalu pelakon Puteri Sarah berlepas ke Tanah Suci bagi mengerjakan ibadah Umrah bersama anak-anaknya.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Sarah meluahkan rasa syukur dua anaknya, Syaikhul Islam dan Sumayyah berkelakuan baik sepanjang berada di Tanah Suci Mekah.


BACA: Puteri Sarah Lantik Dua Peguam Untuk Selesaikan Isu Rumah Tangga

“I’m a proud mama of these 2 kids. Moga jadi anak yang soleh dan solehah. At first, I was really scared macam-macam fikir alamak nak bawa 2 active kids travel jauh. Boleh jaga ke ni ? Kids nanti behave tak?

“Alhamdulillah, I said to myself takpe pergi je Sarah. Allah akan permudahkan urusan u nanti. Takut ke, susah nak jaga ke,tolak tepi yang penting niat nak pergi beribadah sangat-sangat.


“Syukur… Syaikhul & Sumayyah behave, anak-anak yang dengar kata tak banyak songeh. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan Sarah dan anak-anak disini,” tulisnya.

Perkongsian Sarah itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji kedua anak-anaknya yang pandai menjaga kelakuan.

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai kisah rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul Yusof apabila anak kepada pelakon Kazar iaitu Ira Kaza didakwa menganggu rumah tangga mereka.