Selepas tiga bulan berlalu, bekas suami kepada pelakon Mawar Rashid iaitu Raf Yaakob menjelaskan perceraiannya dengan bekas isterinya itu bukan kerana orang ketiga.

Menerusi temu bual bersama Melodi, Raf berkata hubungannya dengan Mawar baik-baik saja selepas bercerai dan reda jodoh mereka hanya setakat itu.


BACA: Raf Yaakob Doa Jodoh Wanita Beriman

@melodiberapi

Setelah 3 bulan bercerai, bekas suami Mawar Rashid tampil beri penjelasan. #meloditv3 #ceritaartismalaysia #fyp??viral

? original sound – Melodi tv3 – Melodi tv3

“Alhamdulillah hubungan saya dan bekas isteri baik-baik saja dan selepas bercerai tiada siapa yang keluarkan sebarang kenyataan.

“Ingin saya terangkan di sini ialah penceraian yang berlaku bukanlah kerana pihak ketiga. Saya tiada pihak ketiga dan begitu juga dengan bekas isteri saya. Allah dah kata jodoh kami setakat di sini jadi saya terima dan reda,” katanya.


Sementara itu, Raf berkata selepas mereka bercerai tiada sebarang pegaduhan melibatkan anak-anak dan apa yang penting adalah tanggungjawab mereka membesarkan anak-anak dalam keadaan bahagia.

Dalam pada itu, Raf tidak menolak andai ditakdirkan bertemu jodoh semula dengan bekas isterinya dan meletakkan mengenai soal jodoh kepada Allah.

“Soal jodoh ini semuanya ketentuan Allah dan apa yang saya boleh cakap ialah saya akan sentiasa berdoa agar dipertemukan dengan jodoh yang baik-baik.

“Kalau Allah kata saya akan dijodohkan semula dengan dia, dialah orangnya namun jika Allah kata bukan, maka bukan dengan dia.

“Yang penting sekarang ini saya fokus untuk mencari nafkah buat anak-anak dan perbaiki diri saya sendiri,” katanya.