fbpx

Penggiat Industri Muzik Mahu Boikot Datuk Seri Vida

Baru-baru ini, kenyataan usahawan kosmetik Datuk Seri Vida mengenai tujuan program Gegar Vaganza itu diadakan untuk mengangkat martabat artis yang ‘sendu’, mengundang kemarahan di kalangan artis dan penggiat industri muzik Malaysia.

Kenyataan Vida yang kedengaran seperti kasar itu membuatkan segelintir artis terasa hati, antaranya penyanyi Noraniza Idris yang meluahkan rasa kecewa apabila melabelkan rakan-rakannya seperti terdesak untuk menyertai program tersebut.

BACA: DSV: Dimana Aishah Sebelum GV?

Isu tersebut turut mendapat perhatian Persatuan Karyawan Malaysia menerusi satu kenyataan yang dimuat naik oleh komposer, Damian Mikhail turut meluahkan rasa terkilan di atas tindakan Vida. Vida tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sebegitu hanya kerana perbalahannya dengan penyanyi Aishah.

https://www.instagram.com/p/Boqcw5dnZ42/?utm_source=ig_embed

Turut diingatkan, Vida juga mendapat kepentingan daripada penajaan program tersebut yang telah menaikkan jenama produknya di mata masyarakat. Pihak Karyawan juga berharap agar isu kontroversi hadiah itu dapat diselesaikan secara baik dan bersedia menjadi orang tengah.

Dalam pada itu, netizen berpendapat kenyataan Vida itu dilihat agak melampau. Ada yang mengatakan Aishah sudah lama berada dalam industri dan merupakan penyanyi lagenda jika nak dibandingkan dengan Vida yang baru saja mempunyai dua buah lagu.

Dikhabarkan, petang tadi satu sidang media khas diadakan oleh Datuk Seri Vida berhubung isu rantai berlian. Adakah beliau akan membuat permohonan maaf? Isu tersebut akan di kemaskini dari semasa ke semasa.