fbpx

Peminat Puji Noorkhiriah Kongsi Video Bersama Jururawat

Dikala isu panas berkenaan jururawat di hospital kerajaan, Noorkhiriah pula hari ini berkongsi video penghargaan buat sekumpulan jururawat dan doktor yang merawat ibunya di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh, Pahang.

BACA: Delegasi Jururawat Bakal Saman Fitnah Linda Rafar

Dalam video terbabit, Noorkhiriah berterima kasih kepada tenaga kerja jururawat dan doktor disitu yang tidak jemu memberikan layanan yang terbaik buat beliau keluarga ketika ibunya dirawat disana.

“Niat saya post video ni nak ucap terima kasih, tak ada niat lain dan kebetulan ada kes tengah panas. Maaf saya bukan nak mmanaskan lagi keadaan, mereka jaga mak saya dalam keadaan Alhamdulillah”

“Salah ke saya nak ucapkan terima kasih? Hanya itu saja yang mampu saya buat. Saya ni dah suam kuku nak ucap terima kasih kat TV, surat khabar semua. Maka inilah mediumnya,” tulisnya.

Perkongsian itu sekaligus mendapat pujian ramai yang rata-rata petugas di sektor terbabit. Terdahulu kecoh apabila Linda Rafar meluahkan rasa kecewa kepada seorang jururawat di sebuah hospital di Shah Alam.

Isu terbabit bagaimanapun menimbulkan ketegangan diantara petugas sektor perubatan yang terkilan sikap Linda menularkan video berkenaan tanpa kebenaran menyebabkan delegasi jururawat bakal mengenakan saman. (rtky/w)