Umum mengetahui, aset milik usahawan kosmetik, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman dilelong pagi tadi dari rumah yang beralamat di Kota Damansara.

Antara barang yang disita untuk lelongan ialah barangan dapur, barangan di ruang tamu dan set bilik tidur di tingkat atas banglo dua tingkat berkenaan.


BACA: Sajat Tak Kisah Aset Dilelong, Tak Meratap Sedih Pun

Difahamkan dalam acara pagi tadi seorang lelaki berjaya membida barangan lelongan milik usahawan itu pada harga RM132,000. Bagaimanapun, beberapa jam selepas tamat acara bidaan, lelaki yang membuat bidaan tersebut menghilangkan diri.

Memetik laporan mStar, peguam Nurul Hafidzah berkata lelaki bernama Mohammad Syazwan Ahmad Fiesol itu tidak munculkandiri selepas memberi alasan keluar untuk membuat bank draf selepas sesi bidaan tamat.

“Pembida itu kata wang tunai dia dirumah, jadi kami kata bagi sahaja bank draf dahulu tapi sampai sekarang dia tak muncul.


“Padahal bank draf kejap saja, kita syak pembida ini orang rapat kepada seorang lagi usahawan terkenal. Jadi bidaan gagal dan sesi lelongan akan dibuka semula minggu depan,” katanya.

Sementara itu, tular di Facebook seorang netizen bernama KJ Nilam berkongsikan semula laporan mStar serta membuat spekulasi identiti pembida itu disyaki kenalan kepada seorang lagi usahawan itu.

Menerusi perkongsiannya, dia meminta netizen untuk membuat carian nama Syazwan Fiesol dan lihat siapakah individu tersebut.

Diruangan komen, rata-rata netizen mendakwa lelaki terbabit adalah PA kepada usahawan kosmetik Datuk Aliff Syukri. Malah, ada yang berkongsikan akaun Facebook didakwa milik Mohammad Syazwan.

Terdahulu, peguam Nurul Hafidza menjangkakan lelaki itu dihantar oleh individu lain yang berniat menangguhkan lelongan. Malah,  lelaki berkenaan juga tidak menandatangani apa-apa kontrak yang sepatutnya.