Tindakan pelakon cilik Duerra Mitilda yang kongsikan kisah cintanya dengan pelakon berusia 13 tahun, Hezriq Shah mengundang rasa kurang senang di kalangan netizen yang beranggapan kedua-dua mereka masih terlalu muda.

Duerra Mitilda yang kini berusia 10 tahun kongsikan perbualan mesra antara beliau dan Hezriq Shah yang membayangkan mereka sedang bercinta seperti pasangan dewasa.


Bapa kepada Duerra Mitilda yang dihubungi pihak media memberikan alasan yang ini merupakan soal peribadi anaknya dan tidak perlu dipanjangkan lagi selain tidak mahu campur tangan dalam urusan mereka.

“Saya dan isteri yang menjaga dan menguruskan Mitilda. Jadi saya rasa isu ni tak perlu nak dipanjangkan. Bagi saya, biarlah netizen nak buat andaian atau spekulasi mengenai perkara itu”


“Kalau mereka melihat secara baik, maka baik la begitu. Ini hal peribadi anak saya dan urusan keluarga saya. Saya harap semua boleh doa yang baik-baik sahaja,” katanya.

Bapanya juga mendakwa tiada rahsia antara mereka dan membentuk kepercayaan supaya anak mereka tidak memberontak dan melakukan perkara tidak elok di belakang mereka. (rtky/m)