Bila datangnya wabak pandemik di negara kita ni, semua aktiviti kita jadi terhad. Mana taknya, nak balik kampung pun tak boleh disebabkan beberapa daerah dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Yang di perantauan tu lagilah terasa sebab tak boleh nak balik jenguk mak ayah di kampung, ada juga suami isteri yang terpaksa berjauhan disebabkan terbantut tak boleh nak balik. Nak peluk pun tak boleh kan. Hanya boleh hantar virtual hug jer. Tak pun contact melalui panggilan telefon jer mampu. Hurm. Sedih kan?

Berkongsi Yakult membawa erti kesejahteraan sesama kita.

Sebuah keluarga berbangsa Jepun menyumbangkan Yakult kepada golongan yang memerlukan di Kota Kinabalu, Sabah.

Walaupun keadaan ini berlaku, ianya tak membataskan anda untuk ‘menjaga’ dan menyayangi orang tersayang anda tu. Ada banyak benda yang anda boleh lakukan untuk mengembalikan senyuman mereka selain ber’vc’ dan bercakap telefon.

Nak tahu apa? Hah! Kalau anda betul sayang mereka, jom sampaikan salam cinta anda melalui #YakultKirimSalamKu!

#YakultKirimSalamKu!

Setiap botol Yakult mengandungi 30 bilion bakteria hidup yang boleh memperkasakan usus dan menyumbangkan kepada sistem pertahanan badan.

Kalau anda nak tahu Yakult ini minuman probiotik yang terkenal dengan manfaatnya kepada tubuh badan kita. Bukan setakat kanak-kanak jer suka, kadang kami pun nyempat juga ambil 2,3 botol. Memang tak berasa kalau minum Yakult ni. Kejap jer habis!

Minuman Yakult ni baik untuk menguatkan usus anda dengan bakteria baik yang dikenali sebagai Shirota strain. Untuk info anda dalam satu botol Yakult, ada 30 bilion bakteria hidup!

Selain itu, imuniti badan kita ni berpusat pada usus kita tau, jadi anda perlu lah menguatkan usus anda untuk menguatkan imuniti badan anda tu. Minum Yakult jer…Macam yang anda tahu lah, Yakult ni bukan jer rasanya sedap tapi bila minum Yakult mesti rasa ceria macam kanak-kanak riang kan?

 

Bila kita berkongsi sebotol Yakult, ia bagaikan kita mendoakan si penerima sentiasa sihat dan bahagia! Walaupun jauh, dengan hadiah Yakult ni mampu menambahkan lagi senyuman mereka! Inilah pentingnya #YakultKirimSalamKu!

Create Insta Story Jer!

Okay, kami tahu sekarang ni disebabkan pandemik, anda susah nak berjumpa dengan orang tersayang kan? Takpe, kami ada cara yang paling mudah untuk anda sampaikan salam cinta tu.

Melalui #YakultKirimSalamKu ada follow jer step di bawah ni. Semudah ABC jer. Hanya create IG story!

Filter muka istimewa ada disediakan untuk menceriakan Insta story post anda. Tengok di bawah untuk lebih faham:

1. Rakam video anda menerima sebotol Yakult, selfie, dan berikan Yakult itu kepada rakan seterusnya.

2. Gunakan filters atau stickers dan sertakan hashtag #YakultKirimSalamKu.

3. Tag 3 rakan yang ingin teruskan rantaian video.

4. Muat naik video ke highlights Instagram anda.

5. Daftar di laman sesawang Yakult untuk sertai!

Bagi 10 pemenang terpilih nanti, hadiah berupa 1 karton (50 botol) Yakult beserta jambangan bunga dan kad ucapan akan dihantarkan khas oleh pihak Yakult kepada orang tersayang. Apa yang paling penting, penerima kiriman hadiah haruslah menetap di Malaysia.


Jangan Lepaskan Peluang!

Peraduan ini bermula dari 5 Disember (Sabtu) sehingga 31 Disember (Khamis) sahaja. Jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini yer. Mudah sangat untuk anda join peraduan ni! Hebahkan jugak dengan rakan-rakan anda tu. Kata instafamous, takkan tak ada rakan pula kan. Oops!

Ingat, anda boleh sertai dengan memuat naik story di Instagram, tambah ke highlights, dan daftar di laman sesawang Yakult.

 

Jangan lupa join tau. Good luck gais!