fbpx

Noor Nabila Fail Permohonan Hak Jagaan Sementara Anak

Sedang hangat diperkatakan mengenai rumah tangga Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila, hari ini Nabila memfailkan permohonan interim hadanah (hak jagaan anak sementara) terhadap anak mereka, Jebat Jayden di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Perkara itu disahkan oleh peguamnya, Azmi Mohd. Rais. Ia merupakan sebutan interim kali pertama dan permohonan itu difailkan pada 13 September lalu.

BACA: “Bukan Soal Duit Tapi Tentang Tanggungjawab”

“Permohonan Noor Nabila dibuat mengikut Seksyen 201 Akta Tatacara Mal Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan.

“Sharnaaz melalui peguam syarie, Datuk Akberdin Abdul Kader sudah menerima dokumen dan sepatutnya memfailkan afidavit balasan pada tarikh sebutan berikutnya,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, mahkamah kemudian menetapkan 30 September ini untuk sebutan semula kes tersebut.

Terdahulu, Sharnaaz menolak dan tidak bersetuju dengan tuntutan cerai isterinya kerana ingin menyelamatkan rumah tangga mereka. Nabila memberitahu dia dan Sharnaaz sudah tiada lagi persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018.

Dalam tuntutan itu juga Nabila memberikan alasan bahawa Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan walaupun mampu untuk memberi lebih daripada itu.