Setiap ibu pasti mahukan yang terbaik untuk anak mereka. Bagaimanapun, Nina Iskandar kurang senang dengan sikap segelintir netizen yang sibuk memberikan cadangan dan teguran mengenai penjagaan anak.

Tampil memberikan kenyataan di Instagram, Nina berkata dia dan suami mempunyai cara tersendiri untuk membesarkan anak mereka, Muhammad Aaryan ar-Rizqin kini berusia tujuh bulan.


BACA: Nina Iskandar, Suami Selamat Timang Anak Pertama

“Jangan ajar saya macam mana nak besarkan anak saya, awak ada cara awak dan saya juga ada cara sendiri. Jika saya mahukan pendapat anda, saya akan tanya.

“Sekarang ini biarlah Rizqin makan apa sahaja dia mahu, buat apa sahaja dia mahu. Lagipun dia anak saya, awak jaga awak punya okay. Sila hadam mak-mak,” tulisnya.


Difahamkan, sebelum ini, Nina ada memuat naik video memberikan makanan jenis pepejal kepada anak lelaki itu buat pertama kali. Bagaimanapun, ada yang menegur makanan yang diberikan tidak sesuai untuk bayi bawah usia setahun.

Luahan Nina itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bersetuju dengan pandangan pelakon itu. Malah, ada juga dikalangan netizen berkongsikan pengalaman sama.