fbpx

Netizen Tak Puas Hati, Tok Ram Dedah Punca Aweera Dapat Tempat Keenam

Bergelar juara di konsert separuh akhir, bagaimanapun penyanyi Aweera menduduki tempat keenam di pentas akhir Gegar Vaganza musim kelapan semalam.

Perkara itu menimbulkan tanda tanya di kalangan netizen yang tidak berpuas hati apabila penyanyi itu berada di tempat terakhir.

BACA: Muntah Hingga Keluar Benang Aweera Risau Kena Sihir

Menjawab persoalan tersebut, juri tetap program tersebut iaitu Datuk Ramli MS atau lebih dikenali sebagai Tok Ram berkata kekalahan Aweera berpunca daripada pemilihan lagu.

“Nombor satu pemilihan lagu salah. Lagu duet tu lagu perempuan. Kalau pada saya if lagu untuk minggu berikutanya keluar, saya tak tahu dan bila dah keluar dah tak boleh buat apa-apa.

“Jadi bila rakan duet perempuan akan ada masalah besar range, sebab lagu tu lagu perempuan, kalau dia nyanyi dengan lelaki ok. That song bukan dia execute very well,” katanya.

Dalam pada itu, Tok Ram berkata persembahan solo Aweera menganyi lagu Beggin dan pusingan ‘battle’ juga agak kurang memuaskan.

“Dengan jiwa rock masuk dalam balada, salah rumah la pada saya. Lagu Beggin so so. Rap pula, other people better than him,” katanya.