Sebut sahaja nama Datuk Rosyam Nor, semua mengenali pelakon yang juga hero Malaya ini. Lakonannya yang sentiasa memberi impak kepada orang ramai semamangnya sering menjadi sebutan setiap peringkat usia..

Baru-baru ini, perkongsian video di saluran Youtube Suhan Movie menjadi perhatian ramai memaparkan Rosyam sedang berkumpul dengan pekerjanya untuk sama-sama mengajar mengaji al -Quran.


BACA: Walaupun 10 Minit Perjalanan, Rosyam Nor Tak Balik Kampung Beraya

Difahamkan, kebiasannya mereka diajar oleh ustaz namun kali ini pelakon dan penerbit berusia 53 tahun itu sendiri yang mengajar kakitangannya.

Meskipun cara Rosyam mengajar agak garang namun setiap yang disampaikan mampu membantu setiap pekerjanya agar lebih peka tentang pembacaan yang betul.

Diruangan komen, rata-rata netizen memuji sikap tanggungjawab Rosyam yang menjaga kebajikan pekerjanya serta mangatakan kakitangannya sangat beruntung mempunyai majikan sepertinya.


Tidak kurang juga ada yang mengatakan diharap perkongsian oleh Rosyam itu dapat dijadikan contoh untuk majikan lain melakukan perkara yang sama.