fbpx

Seperti umum tahu Anugerah MeleTOP Era (AME 2020) bakal berlangsung pada April ini dan undian sudah mula dibuka untuk kategori yang dipertandingkan. Menariknya, tahun ini turut memperkenalkan kategori baru iaitu Anugerah Influencer MeleTOP.

Namun, apa yang menjadi pertakaian ramai apabila ramai netizen tidak berpuas hati apabila ada di antara calon-calon dalam kategori tersebut di layak di letakkan sebaris dengan selebriti media sosial yang lain.

BACA: Penonton Mahu Erra Fazira Kekal Sebagai Hos MeleTOP

Menurut netizen Dr Nur Amalina Che Bakri dan Dr Sheikh Muszaphar Shukor tidak sepatutnya diletakkan bersama selebriti media yang lain kerana sumbangan mereka terhadap masyarakat dan negara tidak setanding calon-calon lain.

Kata netizen lagi, pencalonan kedua-dua tokoh tersebut sangat mengarut kerana mereka sepatutnya diberikan penghargaan serta penghormatan dan bukan dipertandingkan dalam ketagori seperti ini.

Dr Amalina pernah mengejutkan negara sebagai pelajar pintar dan terbaik SPM tahun 2004 apabila meraih keputusan 17A1. Tamat saja SPM, Amalina melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan di luar negara dan mendapat tajaan dari Bank Negara Malaysia.

Merupakan graduan lulusan University of Cambridge, Amalina kini menjalani surgical trainee di The Royal College of Surgeons of England.

Dr Sheikh Muszaphar pula merupakan angkasawan negara yang pertama dan juga seorang pakar bedah ortopedik.