fbpx

Netizen Mual Tengok Drama ‘Rajuk’ Mas Idayu

Tindakan juri tetap Family Duo iaitu Mas Idayu yang seolah-olah merajuk dan membisu seketika di konsert separuh akhir semalam menjadi bualan di media sosial.

Memetik Kosmo! Mas Idayu enggan memberikan komen terhadap peserta pertama, Siti Sisters sekaligus membuatkan Siti Saerah dan Siti Saidah memujuknya untuk memberikan sepatah dua kata.

BACA: “Semua Orang Tahu Mas Idayu Macam Mana” – Faizal Tahir

Bagaimanapun, tindakan Mas Idayu itu menimbulkan rasa kurang senang netizen serta mendakwa aksi tersebut sebagai terlampau beria-ria.

Tidak kurang juga, ada yang mengatakan lebih baik jika gantikan dengan juri yang lebih profesional serta ada yang meluahkan rasa menyampah melihat drama yang dipamerkan dalam program tersebut.

“Dramalah Mas Idayu ini. Beria sangat.

“Kalau tidak mahu beri komen apa-apa, baik tidak perlu datang dan gantikan tempat tersebut dengan juri jemputan professional yang berpendidikan.

“Tidak perlu beria-ria menangis suruh Mas Idayu komen. Bagus juga senyap begitu, senang buat duit,” tulis netizen di Twitter.

“Menyampah pula tengok Famili Duo ini dengan drama. Siti Sisters itu disuruh baca skrip merayu minta Mas Idayu komen,” tulis seorang lagi netizen.

Difahamkan, Mas Idayu akhirnya beralah selepas setiap peserta merayu meminta agar memberikan komen untuk persembahan mereka.