fbpx

Netizen Dakwa Safawi Rasid Curang Belakang Syifa Melvin?

Nampaknya minggu ini nama pelakon Syifa Melvin menjadi tumpuan ramai apabila didakwa menjadi punca prestasi pemain bola sepak JDT, Safawi Rasid merudum sehingga ditegur oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Susulan itu, ada yang mengecam Safawi mudah hilang fokus hanya kerana wanita. Bagaimanapun, Syifa tampil mempertahankan kekasihnya meminta netizen berhenti mengecam Safawi, sebaliknya berikan sokongan moral untuk beraksi lebih baik.

BACA: Pertahankan Adik, Syatilla Melvin Sindir TMJ?

Namun isu itu tidak terhenti setakat itu sahaja apabila netizen meluahkan rasa marah terhadap Safawi kerana mengadu kepada majikan mengenai masalah peribadinya. Malah, netizen itu mendakwa Safawi telah berlaku curang tanpa pengetahuan Syifa.

Menerusi pendedahan tersebut, ramai netizen meluahkan rasa terkejut serta bersetuju bahawa pemain bola sepak itu sememangnya seorang kaki perempuan.

Tidak kurang juga ada yang mendakwa pemain bola sepak itu sengaja memberikan alasan tertekan dengan kekasihnya kerana bimbang dimarahi susulan prestasinya merosot di atas padang.

Terdahulu, kecoh apabila Tunku Mahkota Johor (TMJ),Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim mendedahkan seorang pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT) yang dipaksa untuk berkahwin oleh teman wanitanya.