fbpx

Netizen Dakwa Neelofa Pernah Guna Gambar Anak Orang Lain Tanpa Izin

Sejak dua haru lalu hangat diperkatakan di media sosial apabila ada individu mendedahkan wajah anak pasangan selebriti popular, Neelofa dan Haris Ismail iaitu Muhammad Bilal.

Susulan penyebaran tersebut, Neelofa mengakui terkilan dengan tindakan netizen tersebut serta menyifatkan apa yang dilakukan individu itu seolah-olah tidak menghormati privasi keluarganya.

BACA: Neelofa Akhirnya Dedah Wajah Muhammad Bilal

Bagaimanapun, tular pula perkongsian di laman Twitter yang mendakwa perkara itu seakan karma buat Neelofa yang sebelum ini juga pernah menggunakan dan memuat naik gambar anak orang lain tanpa kebenaran.

Menurut individu itu, Neelofa didakwa menggunakan gambar adiknya yang masih kecil sebagai poster Kasih Neelofa tanpa kebenaran.

Dakwa individu itu lagi, ahli keluarga kanak-kanak itu telah meminta penjelasan daripada pihak Neelofa namun tidak dijawab dan gambar tersebut terus dipadam. Menerusi entri itu, individu berkenaan turut memuat naik paparan mesej berkenaan isu tersebut.

Jelas individu lagi, dia meminta penjelasan serta mahu mengetahui tujuan gambar itu digunakan untuk keselamatan ahli keluarga mereka.

Semalam, Neelofa akhirnya mendedahkan wajah anaknya kepada umum. Perkongsian Neelofa itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji kecomelan anak selebriti popular itu serta mendoakan agar Bilal menjadi anak yang soleh.