Memang bertuah jika dapat menunaikan haji pada usia muda seperti Neelofa, apatah lagi beliau bakal berangkat ke tanah suci Mekah awal ogos depan bagi menunaikan haji buat kali kedua pula bersama keluarga.

BACA: Neelofa Umum Tarik Diri Dari Anugerah Bintang Popular


“Memang saya merancang nak menunaikan haji pada 4 Ogos ini, tapi proses mendapatkan visa masih belum lengkap lagi. Saya minta semua doakan supaya semuanya dipermudahkan dan boleh pergi sekali lagi bersama keluarga”

“Dari segi persiapan, saya baca banyak buku. Ustaz pun ada datang ke rumah untuk memberi penerangan kepada adik yang tak pernah pergi lagi. Kali ini saya berasa teruja sebab banyak masa dari segi nak buat persiapan sendiri”

“Memandangkan saya pernah ada pengalaman menunaikan haji sebelum ini, untuk pergi sekali lagi saya sudah tahu nak buat apa. Tidak sabar untuk merasa perasaan yang Allah bagi dan tak sabar untuk cari lagi pengalaman baru”

Menurut Neelofa, beliau sangat rindukan perasaan ke tanah suci sekali lagi selepas kali pertama menunaikan haji pada 2016. Dalam masa sama, Neelofa bersyukur dapat menunaikan haji pada kali ini selepas tertangguh sebelum ini.

“Kalau ikut perancangan, saya nak pergi haji tahun lalu, tapi ketika itu arwah datuk sakit kuat. Jadi kami tangguhkan. Sebenarnya kalau boleh nak pergi haji setiap tahun dan umrah sebanyak mungkin,” katanya. (rtky/w)