Selepas seminggu hangat diperkatakan mengenai produk Inai Nunha miliknya, selebriti dan usahawan popular, Neelofa lega apabila ini keluarannya itu terbukti telap air.

Memetik Harian Metro, segala kekeliruan dan tanda tanya akhirnya terjawab melalui satu kerjasama kajian dengan kerjasama Universiti Malaysia Terengganu (UMT).


BACA: Inai Neelofa Asli, Ditapis Sebanyak 9 Kali

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa)

“Saya dah tahu dari awal material produk ini halal dan sah solat, namum masih timbul keraguan dalam kalangan netizen dan menjadi tular.

“Untuk saya buktikan kepada orang tak cukup dengan kata-kata. Jadi kami bekerjasama dengan UMT bagi menjawab segala keraguan.


“Alhamdulillah, saya bersyukur dan seronok apabila hasil kajian dilakukan sememangnya membuktikan bahawa inai ini telap air,” katanya.

Menurut Neelofa lagi, dia tidak dapat tidur lena berikutan kontroversi berkait inai keluarannya serta memberi kesan kepada perniagaan.

“Jujur bila isu ini timbul kami memang tak tidur malam memikirkannya. Rasa sedih, kecewa dan geram. Tapi kami sedia maklum yang ramai risau. Jadi inilah usaha untuk menjelaskan semua keraguan.

“Apa yang berlaku turut memberi kesan kepada perniagaan apabila ramai yang was-was untuk beli produk ini,” katanya.

Sebelum ini, hangat diperkatakan apabila rata-ratanya mempertikai inai terbabit berwarna hitam seakan-akan lebam seolah-olah terkepit pintu dan tidak merah seperti inai lain.