fbpx

Nabila Huda Persoal Kenapa Ibu Bapa Puteri Balqis Tak Bekerja?

Beberapa hari ini kita dikejutkan dengan kisah pelakon kanak-kanak berbakat besar, Puteri Balqis yang kini berdepan dengan kesempitan hidup. Selepas dikhabarkan menghidap penyakit kronik, Balqis terus menyepi daripada dunia hiburan tanah air.

Pelakon ini terpaksa mengikat perut dan tidak menjamah makanan selama beberapa hari kerana masalah kewangan. Namun Balqis berusaha mencari pendapatan sendiri dengan menulis buku puisi di jalanan bersama ibunya, Norashikin Mohd Aziz.

BACA: “Saya Sedih Lihat Keadaan Puteri Balqis”

Kisah Balqis itu mendapat perhatian Nabila Huda yang turut bersimpati dengan apa yang menimpa pelakon berbakat itu. Bagaimanapun, status Nabila di Twitter ini mendapat perhatian netizen.

Nabila mempersoalkan mengapa Balqis yang sedang sakit terpaksa berjalan sekitar Kuala Lumpur untuk mencari sumber pendapatan, mengapa bukan ibu bapanya yang masih mampu untuk berjalan dan bercakap dengan sempurna untuk mencari kerja?

Rata-rata netizen turut tertanya-tanya persoalan yang sama. Malah ada netizen turut mempersoalkan dimanakah rakan-rakan artis yang pernah bersama Balqis ketika pelakon itu berada di puncak popularitinya.

Komen netizen itu dibalas oleh Nabila yang mengatakan bahawa mereka sentiasa ada, sedia membantu dan pernah membantu. Namun ada netizen mengatakan ibu bapanya sudah bercerai dan sudah banyak kes bapa tidak memberi nafkah anak.

Terdahulu, Balqis memberitahu jiwanya kini lebih kepada menulis puisi. Harapannya adalah apabila orang membaca buku puisinya, mereka akan perjalanan hidupnya. Ujarnya lagi, dia tidak mahukan hidup mewah, tetapi cukuplah sentiasa bersama ibunya.