fbpx

Pasti ramai tahu isteri kepada pelawak dan penyampai radio terkenal, Nabil Ahmad iaitu Zira Ayub pernah bekerja sebagai pramugari sebelum mendirikan rumah tangga.

Baru-baru ini, menerusi video dimuat naik penyanyi Zarul Umbrella di apikasi TikTok, Zira pernah menjadi ‘flower pot’ atau lebih dikenali sebagai model untuk syarikat penerbangan tersebut.

BACA: Ajuk Raisa Guna Bahasa Inggeris, Nabil Ahmad Dikritik Tak Profesional

@zarulumbrellaofficial

Ikuti kisah menarik Zira yg merupakan wife kpd Nabil Ahmad semasa bertugas diawan biru bersama AirAsia

? original sound – Zarul Umbrella – Zarul Umbrella

“Saya pakai uniform, duduk sebelah VIP. Itulah ‘flower pot’, apa yang kita panggil kalau jadi kru kabin. Jadi, kalau dalam majalah ada orang yang sebelah bos besar, itulah nama ‘flower pot’,” katanya.

Menurut Zira lagi, untuk menjadi ‘flower pot’ bukanlah sesuatu yang mudah kerana dia perlu mengambil peperiksaan kali kedua selepas gagal dalam tempoh latihan.

Bagaimanapun, Zira berkata kerjayanya sebagai peramugari hanya bertahan selama tiga tahun sebelum mendirikan rumah tangga bersama Nabil Ahmad.

“Sebab Haji (Nabil) ada cakap, ‘kalau awak terbang (kerja), macam mana kita nak jumpa?’” kata Zira.

Tambah Zira lagi, suaminya juga sanggup membayar ‘gaji’ sama dengan pendapatannya sebagai pramugari.

“Saya cakap dengan haji, ‘kalau saya berhenti, awak kena bayar gaji saya. Berapa saya dapat, itulah yang awak kena bayar setiap bulan’ dan dia pun bersetuju,” katanya.

Perkongsian Zira itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji kecantikan isteri kepada Nabil Ahmad itu.

Malah, ada juga yang menyifatkan Nabil adalah lelaki alpha sebenar kerana sanggup membayar gaji kepada isterinya yang berhenti kerja selepas berkahwin.