fbpx

“Mungkin Sampai Di Sini Sahaja, Moga Aliff Dapat Berubah”

Sah bercerai talak satu dengan bekas suaminya, Aliff Aziz di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, semalam, Bella Astillah memberitahu hilang semua beban yang ditanggung olehnya selama ini.

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

Redha dengan ketentuan Allah bahawa jodoh mereka hanya setakat ini sahaja, Bella turut meminta agar Aliff Aziz dapat berubah demi dirinya sendiri dan juga anak mereka.

BACA: Aliff Aziz & Bella Astillah Sah Bercerai Talak Satu

“Saya tahu orang kata saya bodoh kerana masih setia di sisi Aliff. Tetapi sudah menjadi tanggungjawab saya sebagai isteri untuk mempertahankan perkahwinan kami.

“Mungkin sampai di sini sahaja jodoh saya dengan Aliff… Semoga Aliff dapat berubah demi anak dan dirinya sendiri,” katanya kepada BH Online.

Selepas satu demi satu kontroversi, Aliff akhirnya melafaz cerai talak satu terhadap Bella. Permohonan cerai dibuat oleh Bella pada 21 Mac lalu selaku plaintif mengikut Seksyen 47 Akta Undang-unang Keluarga Islam 1984 iaitu perceraian secara baik.

Dalam pada itu, Aliff bersetuju untuk membayar nafkah anak sebanyak RM1,000 sebulan yang akan dimasukkan ke akaun Bella bermula Mei ini.