Rumah tangga Bella Astillah sebelum ini pernah menjadi bulana ramai apabila penyanyi Aliff Aziz kantoi curang sebanyak tiga kali sepanjang perkahwinan.

Meskipun terluka, namun Bella sentiasa kuat untuk memaafkan suaminya dengan hati terbuka dan ramai mengagumi kekuatan penyanyi dan pelakon itu.


BACA: Bella Astillah Bengang Aliff Aziz Dikutuk Dalam GV8

“Ketika Bella membesar ada beberapa kesalahan yang Bella lakukan terhadap kedua ibu bapa, namun mereka sentiasa memaafkan segala kesalahan saya. Kita suka duduk dan berbincang, kita tiada nak fokuskan siapa lagi banyak melakukan kesalahan,” katanya.

Kata Bella lagi, dia percaya tiada manusia sempurna dan memaafkan adalah penting bagi meneruskan kelangsungan hidup dan alam rumah tangga yang lebih bahagia.

“Berbalik kepada diri sendiri, kita pun tidak sempurna dan banyak cacat cela. Jadi saya fikir siapalah saya untuk terus menghukum Alif, baik saling membantu antara satu sama lain.


“Jika saya berterusan tidak memaafkan Alif, apa yang saya akan dapat. Ramai merasakan itu perkara yang susah namun jika kemaafan itu daripada hati yang ikhlas, kita sendiri akan rasa tenang,” katanya.

Terdahulu, kisah rumah tangga mereka menjadi perhatian ramai kerana isu curang. Pasangan itu kemudian bercerai pada 16 Mei 2020, namun kembali rujuk dalam tempoh edah.