fbpx

Michael Ang Tawar RM500 Kepada 10 Individu Berjaya ‘Self Lockdown’

Pengarah dan penerbit terkenal, Michael Ang menawarkan RM500 seorang buat individu yang berjaya melakukan kuanrantin kendiri di rumah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Michael tindakannya memberikan ganjaran berkenaan bukan mahu meraih publisiti tetapi untuk menggalakkan orang ramai melakukan self lockdown.

BACA: Kes Covid-19 Meningkat, Michael Ang Tak Beraya Tahun Ini

“Salam semua, ini saya bukan nak buat content, jadi terkenal atau jual barang. Cuma saya harap dapat mampu galakkan rakyat Malaysia melakukan kuarantin sendiri.

“Kalau perkongsian ini dapat membuatkan 100 orang melaksanakan pematuhan ini, saya cukup bersyukur. Anda semua boleh melakukannya. Sayang semua!,” tulisnya.

Michael berkata penyertaan dibuka bermula hari ini sehingga 8 Jun depan. Mereka yang berminat boleh hantarkan perkongsian aktiviti mereka menerusi Instagram.

“Sesiapa yang mahu kreatif dipersilakan untuk menghantarkan bukti mereka melakukan ‘self lockdown’ kepada saya bermula hari ini. Duit akan saya berikan pada 10 Jun,” katanya.