fbpx

Umum mengetahui, baru-baru ini usahawan sensasi Ahmad Iqbal Zulkifli kini membawa diri ke Indonesia dan ada kemungkinan mahu berhijrah ke negara seberang itu untuk merawat hati.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Meskipun berada di negara seberang, namun usahawan itu tidak lekang daripada kontoversi. Terbaru, perkongsian Iqbal menjadi tumpuan apabila tampil merendah diri di sana.

BACA: Hidup Sunyi, Ahmad Iqbal Luah Hasrat Nak Ambil Anak Angkat

Iqbal berkata disana dia makan di tepi jalan dan sanggup sanggup meletakkan kereta Mercedes miliknya di hotel hanya ingin merasai kehidupan rakyat di sana. Menurut Iqbal, dia berbuat demikian untuk melatih dirinya menjadi seorang yang rendah diri dan pasti akan disayangi ramai.

“Saya rendah hati saja di Indonesia. Betul kan? Lihat saja saya makan di tepi jalan. Mercedes saya parking di hotel sanggup naik tuk tuk. Tidak macam-macam.

“Ini saya belajar dari ramai orang, katanya ramai sayang kalau kita humble begini, mohon share untuk dijadikan teladan,” tulisnya.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang meninggalkan komen sinin terhadap usahawan itu yang tidak habis-habis mahu meraih perhatian semata-mata.

Malah, ada yang menyindir Iqbal memalukan diri sendiri dan kononnya dia anak raja kerana tidak pernah melakukan semua perkara itu.

Baru-baru ini, Iqbal mengakui hidupnya sunyi dan meluahkan hasrat untuk mengambil anak angkat.  Iqbal berkata dia bersedia menggalas tanggungjawab sebagai bapa dan sudah tiba masanya dia memikirkan perkara itu.