Tiada angin tiada ribut, hangat diperkatakan dakwaan mengatakan pelakon Fiza Halim bercinta dengan suami kepada Noor Nabila, Engku Emran.

Dakwaan itu timbul apabila tersebar foto memaparkan Engku Emran dengan dua orang remaja perempuan dikatakan anak kepada bekas anggota Elite itu.


BACA: Dah Lali Dikecam, Fiza Halim Hanya Jadi Diri Sendiri

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Fiza dilihat memuat naik gambar anak-anaknya sekaligus menafikan dakwaan tersebut.

Fiza turut mempersoalkan dimana persamaan anaknya dengan dua remaja bersama Engku Emran itu serta meminta orang ramai menghentikan menabur fitnah terhadapnya.


“Tolong hentikan VIRAL & FITNAH korang ya!!! Aku tak nampak dimana serupanya muka anak aku dengan pihak yang korang kaitkan tu. Jauh beza sama sekali.. Dah macam-macam cerita aku dengar pasal aku korang dok kata dan tulis.

“Pada mulut netizen yang mula buat cerita ni silalah merangkak nanti disana untuk datang mintak maaf kat aku,” tulisnya.

Dalam pada itu, Fiza turut menyindir mereka yang menabur fitnah tanpa usul periksa dan akhirnya mereka yang mendapat malu.

“Jangan pandai-pandai nak sebar fitnah dan aibkan orang..pikirlah sikit, orang ada family.. Banyak hati nak kena jaga. Sibuk sangat nak jaga tepi kain orang dan fitnah orang bercinta, tanpa usul periksa !! Last-last malu sendiri.

“Best ke dapat kumpul semua dosa-dosa aku??? Tak pasal-pasal,semua pahala korang yang dok keji dan hina aku tu,aku dapat. Apa-apa pun terima kasih ya semua,” tulisnya.