fbpx

Sejak semalam hangat diperkatakan apabila pasangan selebriti sensasi, Neelofa dan PU Riz tidak didakwa atas kesalahan rentas negeri.

Susulan itu, rata-rata netizen berseloroh tiada kesalahan rentas negeri dikenakan memandangkan Kawasan Perindustrian Nilai 3, adalah di bawah jajahan negeri Selangor.

BACA: Peguam Persoal Layanan Istimewa Neelofa Di Mahkamah

Malah, perkata itu turut mendapat perhatian Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari yang menceritakan sejarah Lukut pada asalnya di bawah jajah negeri Selangor telah diserahkan kepada Negeri Sembila satu ketika dahulu.

Status yang dimuat naik Amirudin itu dibalas oleh Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Aminuddin Harun yang berseloroh mahu menjual Nilai 3.

Amirudin dilihat membalas dengan mengatakan perbincangan iitu perlu disertai oleh jurunilai dan dibalas oleh Menteri Besar Negeri Sembilan bahawa dia memerlukan masa untuk mengukur kawasan Nilai 3 terlebih dahulu.

Terdahulu, Pejabat Peguam Negara membuat keputusan untuk tidak mengenakan tuduhan rentas negeri terhadap selebriti pasangan itu.

Untuk rekod, Neelofa dan suami didakwa di atas pertuduhan tidak membuat imbasan aplikasi MySejahtera serta tidak memakai pelitup muka.