Kalau masih ingat sebelum ini Chef Wan sangat lantang menyuarakan masalah rumah tangga anaknya, Serina Redzuawan dengan menyalahkan menantunya sepenuhnya. Terkilan terpaksa membuka isu peribadi kepada pihak luar, Gavin Edward O’Luanaigh menafikan dakwaan dirinya tidak memberikan nafkah kepada isterinya selama berkahwin.

BACA: Serina Redzuawan Mahu Jaga Maruah Suami


“Serina dan saya sendiri masih cuba untuk menyelesaikan segala-galanya dengan baik dan kami berdua mengambil kira kepentingan anak-anak. Amat sedih apabila saya terpaksa menulis mengenai perkara ini secara terbuka kerana hasrat saya dan juga Serina adalah untuk menjaga perkara ini sebagai isu tertutup dan peribadi”

“Saya benar-benar berharap agar ahli keluarga yang mengharapkan perkara terbaik untuk anak dan cucu mereka supaya boleh bertanya kepada Serina dan saya sendiri dan bukannya menyatakan secara terbuka kepada dunia luar. Saya tidak kisah dengan semua perbelanjaan itu kerana ia tugas saya untuk keluarga menyediakan keperluan dengan sewajarnya”

Bagaimanapun Gavin masih berharap rumah tangganya masih boleh diselamatkan dengan memberikan sedikit masa kepada Serina untuk berfikir dengan tenang. Malah Gavin juga tidak menyatakan sebarang penglibatan orang ketiga biarpun Chef Wan dilihat terus-terusan mencampuri urusan rumah tangga anak perempuannya.

“Saya tidak tahu dan masih tidak faham mengapa dia meninggalkan saya kerana tidak diberitahu. Walaupun tidak tahu ke mana dia pergi dan di mana dia tinggal, saya percaya tiada mana-mana pihak ketiga terlibat dalam isu ini kerana saya percaya dengan Serina. Saya sanggup menunggu agar dia berfikir tentang keluarga kami,” jelasnya kepada My News Hub. (rkty/w)