Enggan dilihat mencari publisiti murahan berhubung dengan kenyataan bapanya sebelum ini, Serina Redzuawan menganggap perceraian yang berlaku terhadapnya sebagai tiada jodoh. Walaupun kenyataan Che Wan sebelum ini dilihat menyalahkan menantunya ke atas keretakan yang berlaku, namun Serina memilih untuk menjaga maruah suaminya.

BACA: “Kau Ingat Kami Dari Keluarga Bangsat Ke?”


“Saya anggap jodoh kami tidak panjang. Saya kena jaga maruah dan air muka dia (suami). Apatah lagi dia adalah bapa kepada anak-anak saya. Saya bukan ingin meraih simpati mahupun publisiti murahan. Cuma saya minta peminat doakan yang baik-baik buat saya dan keluarga. Apa-apapun, ia (cerai) masih dalam proses lagi dan kami belum berpisah”

“Saya reda dengan qada dan qadar. Jangan pernah menyalahkan takdir dan jodoh, pasti ada hikmah serta rahsia kebahagiaan yang Allah janjikan. Saya hanya berserah pada Yang Maha Kuasa. Terima kasih buat peminat yang menyokong saya. Saya lebih tenang dan bahagia selepas ini,” jelasnya kepada portal Astro Gempak mengenai perkara itu.

Sebelum ini, Chef Wan pernah menyatakan bahawa Serina tidak pernah bahagia selama 7 tahun berkahwin dengan jejaka mat salleh itu. Dalam masa yang masa, Che Wan turut lantang menyifatkan sikap menantunya, Gavin Edward O’luanaigh yang tidak bertanggungjawab dan kedekut kerana keenggananya memberikan nafkah terhadap isteri selama berkahwin.

Bagaimanapun bagi Serina, menempuh proses perceraian setelah 7 tahun membina perkahwinan bersama suami bukanlah mudah. Dengan itu beliau redha dengan apa yang berlaku dan percaya ada hikmah di sebaliknya serta berserah kepada Allah dalam meneruskan kehidupan. (rtky/w)