Isteri kepada Shuib Sepahtu iaitu usahawan, Watie Hanifiah meluahkan rasa syukur dikurniakan pelawak itu sebagai suaminya.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Watie turut menyifatkan Shuib adalah ‘suami kiriman tuhan’. Menurutnya, ketika fasa bercinta mereka tidak merasa momen berdua kerana sering ditemani ibu Shuib dan anak-anak.


BACA: Ibu Shuib Dedah Watie Ada Persamaan Dengan Arwah Siti Sarah

Kata Watie lagi, Shuib turut menasihatina supaya bercaya kerana apabila bercinta dengannya kerana tidak seperti bercinta dengan orang lain diluar sana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Watie Hanifiah (@iamwatie)

“Banyak benda actually pertama kali yang buat bersama dia ni……Dia selalu minta bersabar sebab bercinta dengan dia tak mcm bercinta dengan orang lain dia cakap.


“Bila dating, bawak kawan,bawak anak,bawak mak. Jalan tak boleh nak pimpin-pimpin tangan, takde dinner date, takde nak pi travel berdua-duaan. Bila nak suprisekan birthday kita pun, dia datang buat suprise dok table lain, pandang-pandang jeling-jeling je dari jauh,” katanya.

Bagaimanapun, Watie berkata berkat kesabarannya itu indah apabila mereka sah bergelar suami isteri serta tahu erti berbulan madu.

“Dan rupanya sabar itu indah. Allah nak kita lalui segala momen itu di saat yang tepat. Sekarang kami berdua tahu erti berbulan madu,” katanya.

Pada 23 Jun lalu, Shuib sah bergelar suami Watie dengan sekali lafaz di Putra Glass House, Putra Heights.