Nama selebriti terkenal Maria Tunku Sabri, tidak asing lagi dengan rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. Senang cerita bila tengok sahaja selebriti ini semesti teringat akan setiap menu makanan yang pernah dikongsikan oleh beliau.


Kali ini nama Maria Tunku Sabri sekali lagi menjadi bualan apabila beliau menegur seorang pelayan restoran mengenai udara di dalam restoran tersebut.

Yalah bila kita nak makan di dalam kedai atau restoran sudah semestinya menginginkan udara dalaman yang bagus untuk menjamu selera kan? Kalau suasana panas dan pengudaraan yang teruk, rasa tak selesa pula nak makan. Lagi-lagi kalau dalam ruangan tertutup, mesti berkuap dan risau juga takut-takut terancam dengan pelbagai penyakit dalam wabak endemik ni.

Semuanya Bertukar Apabila Pelayan Tersebut Melakukan Perkara Ini

Ini lah yang dialami oleh pengacara terkenal ini. Di mana, saat beliau sedang menjamu selera udara dalam kedai makan pula buat hal. Memang kena panggil pelayan lah jawabnya. Tapi bukan nak cakap apa, bila dah mengadu tu zup zap terus udara kedai tersebut bertukar menjadi segar dan sejuk. Ajaib betul!


Bila ditanya dan disoal siasat bagaimana udara boleh jadi segar dan berubah suhu dengan cepat, tiba-tiba jawapan yang diberi tu betul-betul mengejutkan Maria. Jangan kata apa, kami yang tengok scene tersebut pun terpaku.

Kalau korang nak tahu, ini adalah salah satu scene yang terdapat dalam rancangan Jom Makan 3 yang dibawa khas oleh Acson. Patutlah udara tersebut dengan sepantas kilatnya boleh berubah jadi segar dan sejuk. Rupanya kedai yang Maria makan tu memasang aircond dari Acson.

Seperti sedia maklum, aircond Acson ni betul-betul power sebab semuanya dihujung jari dan yang paling syok tu nak ubah suhu pun pakai apps jer, takkan tak canggih lagi!

Kalau anda nak tahu, aircond Acson dapat meningkatkan pengudaraan dan kualiti udara dalaman. Bila udara dalam okey anda nak menjamu selera pun tak teragak-agak untuk duduk dengan lebih lama.

Pengudaraan dan kualiti udara dalaman sangat penting sekarang kerana ruang yang tertutup mudah menyebarkan penyakit seperti Covid-19.

Oleh sebab itu, Acson melancarkan Filtronz+ Teknologi Anti Virus terhadap semua model penyaman udara terkini. Ia boleh menghapuskan virus dan bakteria dalam udara sehingga 99%!

Selain Aircond, Acson juga ada keluarkan produk lain seperti air purifier dan desktop air purifier yang didatangi dengan Teknologi UV-C , dan juga aircond service package AcsonMan Premier+ Servis.

AcsonMan Premier+ Servis menggunakan pencuci mesra alam, Pensterilan Stim Suhu Tinggi (teknik berasal daripada Jerman).

Best kan bila ada aircond dan barang-barang Acson ni, boleh dikatakan ini salah satu langkah berjaga-jaga dari terkena wabak penyakit berbahaya.

Jom Makan 3 Bakal Menghiasi hari Anda

Anda yang nak tahu di mana kedai makan yang sedap dan padu sekitar area anda, jangan lupa saksikan Acson Jom Makan 3 yang menyajikan pelbagai jenis menu di pelbagai jenis kedai makan.

Saksikan 6 episod dari March sehingga May yang melibatkan restoran dengan aircond Acson. Rancangan ini juga turut ditayangkan dalam versi Chinese yang dikendalikan oleh Meeki.

Alang-alang dah nak sambut bulan Ramadhan ni eloklah anda layan cerita Jom Makan 3, mana tahu dapat tambah ilham untuk hidangkan menu berbuka nanti. Sambil-sambil tu boleh juga bodek en abang untuk dapatkan barang Acson. HIHI

Untuk mengetahui info lanjut berkenaan program Jom Makan 3 boleh layari Facebook dan Youtube Acson ini atau maklumat produk Acson di SINI.